2015-01-01

Rättvisa processer

Varför är en rättvis process så viktig? Vad är det för nycklar som kan hjälpa oss att öppna upp för de dolda krafter och skatter som ligger i människors äkta engagemang? Det engagemang som avgör om en process blir rättvis, lyckad eller misslyckad. Rättvisa handlar i grunden om människors känslomässiga och intellektuella bekräftelser.

Känslomässigt söker varje människa bekräftelse på sitt värde utifrån den man är, inte som anställd, en human resurs i företaget eller t.ex. som en del av ”spelarmaterialet” som man ofta uttrycker sig inom lagidrotten. Vi vill alla ha bekräftelse på att vårt individuella värde som människa och person och bli respekterade oavsett vilken nivå, eller position vi befinner oss på.

Vi söker bekräftelse på att våra idéer och erfarenheter efterfrågas och är värda att tas till vara. När det sker känner vi att vi är med i verksamheten ”på riktigt”. Den känslomässiga och intellektuella bekräftelsen är grunden för den medskapande människan. Medskapande betyder ”ett aktivt och ansvarigt förhållningssätt i alla situationer”. Medskapande arbetssätt bidrar till ökat ansvarstagande och skapar rättvisa processer.

Gott Nytt År 2015. God fortsättning på det nya året!

Dick Lundberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar